Muziekvereniging Juliana Almen

Muziekvereniging Juliana Almen is opgericht op 11 mei 1909. Destijds al een heuglijk feit en tegenwoordig nog steeds. Zoals de naam al doet vermoeden huist de vereniging in het pittoreske dorpje Almen, dat heel landelijk gelegen is aan de Berkel. Een klein dorp met 1200 inwoners, een dorpsschool met 70 leerlingen maar met een uitgebreid dorpsleven met vele verenigingen waaronder dus de muziekvereniging.

Wij zijn een bloeiende, gezonde vereniging met een harmonie orkest van gemiddeld 55 leden (jong en oud), een jeugdorkest en een eigen muziekopleiding voor (blok)fluit, koper, hout en slagwerk. Het harmonieorkest is aangesloten bij de KNMO en speelt in de 5e divisie. Wij repeteren op de donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in dorpshuis “Ons Huis” onder de bezielende leiding van dirigent Gilian Schmidt. Deze repetities en het samenspelen geven ons allen veel plezier.

Naast het geven van concerten vinden wij het ook heel belangrijk om dorpsactiviteiten op te luisteren met onze muziek. Zo zijn Palmpasen, de Avondvierdaagse, de Sinterklaasintocht en de Kerstmarkt een stuk gezelliger met live muziek van onze vereniging dan het zou zijn met geluid uit een geluidswagen. Ook de jaarlijkse Almense feestdagen kunnen rekenen op onze steun. Ook het jeugdorkest draagt zijn steentje bij met optredens in de verzorgingshuizen “De Linde” en “De Ehze”. Daarnaast hebben ze hun eigen jeugdmuziekmiddag en werken ze mee aan de kerstnachtdienst in de Protestantse Kerk en concerten. Wij zijn er voor het dorp en de dorpelingen zijn er voor ons. Dat maakt ons sterk. Tijdens concerten kunnen we altijd rekenen op een groot aantal bezoekers.

Om de vereniging levend te houden bedenken we steeds weer iets nieuws. Zo hebben we in 2018 in een uitverkochte schouwburg van Lochem de Vlaamse zangeres Micheline Van Hautem mogen begeleiden bij het zingen van liedjes van Jacques Brel. Een hele bijzondere ervaring. Ook activiteiten als een lunchconcert voor ouderen, een muzikaal Almens ommetje, een Maestroconcert of een “Spetterend Almen aan de Berkel” zijn geweldige activiteiten waar de vereniging door bloeit.

Muziekvereniging Juliana blijft altijd actief bezig om gezien en gehoord te worden en hopen daarmee mensen een plezier te doen en mogelijk enthousiast te maken voor de blaasmuziek Vandaar dat we ook bewust voor een eigen muziekopleiding hebben gekozen. De jeugd is tenslotte de toekomst.

Muziekvereniging Juliana Almen
www.juliana-almen.nl
secretariaat@juliana-almen.nl